Een nieuw gezichtspunt op de menselijke ziel

Ik las laats iets over de ziel van de mens wat veel indruk op mij maakte. Ik heb sterk het vermoeden dat dit wel eens heel dicht bij de waarheid zou kunnen zijn. Deze informatie komt uit het werk van Wes Penre, iemand waar ik al eens een paar keer eerder in mijn artikelen naar heb verwezen.

Ik ben benieuwd wat je ervan zult vinden.

Volgens Wes bestaan wij mensen uit 4 delen:

  1. Het fysieke lichaam
  2. Het etherisch lichaam
  3. De kunstmatige ziel
  4. De oorspronkelijke goddelijke ziel

Het fysieke lichaam daar hoeven we niet over uit te weiden. Het etherisch lichaam is bij de meeste mensen ook al wel redelijk bekend. Het is je fijnstoffelijk lichaam dat zich bij de dood definitief losmaakt van je fysieke lichaam. Het is een kopie van het fysieke lichaam maar veel minder massief.

De ziel is het denkende en voelende deel van ons. De ziel, samen met het fysieke lichaam (indien nodig), is wat ons in staat stelt onze omgeving te ervaren en deze omgeving te gebruiken voor onze spirituele ontwikkeling.

Zielen bestaan dus uit twee delen, namelijk het denkende en het voelende gedeelte. Het denkende gedeelte (het verstand) is wat we het hogere zelf zullen noemen. Het voelende gedeelte van de ziel (je hart) is wat we de spirit zullen noemen. De spirit is niet de geest omdat het woord geest in het Nederlands ook weer verstand kan betekenen. Deze twee aspecten, het hogere zelf (denkend verstand) en spirit (voelende essentie), werken samen en steunen elkaar.

Dit zou dan ons oorspronkelijke ontwerp kunnen zijn. Dit oorspronkelijk ontwerp wordt overgenomen door de kunstmatige ziel maar blijft desondanks gewoon bestaan. Wat is dan de kunstmatige ziel?

Dit is ook ons denkend en voelend gedeelte, maar een inferieur ontwerp dat zeer gemakkelijk kan worden gemanipuleerd. De kunstmatige ziel is de ziel die in contact is met de chakra’s.

Het chakrasysteem vormt, als het ware, één geheel met de kunstmatige ziel. De chakra’s zijn toegangspoorten naar de oorspronkelijke goddelijke ziel. Het zijn toegangspoorten voor energie (levenskracht).

De oorspronkelijke ziel heeft, bij wijze van spreken, ook chakra’s. In plaats van energiepoorten op de verschillende plaatsen van het lichaam heeft de oorspronkelijke ziel er slechts twee. Deze zijn gelokaliseerd aan de top van je hoofd en aan de voeten. Energie gaat binnen en komt buiten en veroorzaakt een torusveld rond het lichaam.

Als we sterven en ons naar het tussenlevensgebied begeven, zal de kunstmatige ziel ontdaan worden van zijn oude jasje en krijgt het een nieuw jasje voordat het een nieuw leven op de aarde begint. De kunstmatige ziel bevat de persoonlijkheid die je ontwikkeld hebt in het leven dat je hebt verlaten compleet met alle trauma’s en goede ervaringen. De nieuwe kunstmatige ziel wordt, in het tussenlevensgebied, geconstrueerd uit zielen die al eerder hun lichaam hebben verlaten en waarvan de zielenvonkjes werden afgescheiden en opnieuw gerangschikt. Weet je niet wat ik bedoel met zielenvonkjes dan vind je meer uitleg hierover in dit artikel.

Je hebt bij reïncarnatie dan ook geen herinneringen meer aan het leven dat je eerder op aarde hebt gehad. Het kan wel zijn dat vorige levens toch omhoog komen maar die kunnen zijn van de nieuwe zielenvonkjes waaruit je nieuwe ziel bestaat bij reïncarnatie.

De oorspronkelijke ziel blijft echter eeuwig bestaan en zal werken met wat het wordt gegeven. Dus het maakt verder niet uit met welke kunstmatig gecreëerde ziel je werkt. Als je gegroeid bent in bewustzijn en kennis in je voorgaande leven zal je oorspronkelijke ziel deze voordelen behouden en doorgaan met waar je bent gebleven.

Sommige incarnaties bevatten geen oorspronkelijke ziel, dus hebben we wezens die alleen bestaan uit een kunstmatige zielenconstructie. Hun chakra’s hebben geen connectie met de levensenergie die van binnen komt. Dus kunnen ze hun levensenergie alleen via hun chakra’s van buiten naar binnen halen. Hier kunnen we spreken van zielloze, spiritloze en niet hartgebaseerde wezen. In dit artikel heb ik dat soort mensen beschreven.

Samenvattend hebben we:

  • De oorspronkelijke goddelijke ziel (denkend/voelend, hogere zelf/spirit, verstand/hart
  • De kunstmatige ziel (kunstmatig gemanipuleerd denken/voelen, hogere zelf/kunstmatig gemanipuleerde spirit, verstand/hart
  • Het fysieke lichaam
  • Het etherisch lichaam

Aldus een vrije vertaling van deze video.

Ik weet niet of dit je zal aanspreken. Mocht het je aanspreken dan zal het misschien veel vragen oproepen. Mocht je het allemaal te ver gegrepen vinden dan kan ik me dat ook goed voorstellen.

Het onderzoekswerk van Wes Penre is zeer uitgebreid en bevat 5 studieniveaus van zo’n 5000 pagina’s en ook nog eens 142 video’s met zeer interessant materiaal. Er komen regelmatig nieuwe video’ bij waardoor zijn onderzoek naar de ware geschiedenis van de mens steeds wordt verbeterd en ook steeds completer wordt. Het is misschien wel het meest complete onderzoek dat ooit door iemand in deze wereld is gedaan.

Zoals je misschien zult begrijpen is het niet verstandig om in het tussenlevensgebied terecht te komen. Wat men daar met je zal doen voor je teruggaat naar de aarde is niet al te fris. Dus ga niet naar het licht. Stap niet in een tunnel van licht of een weg die naar het licht leidt.

In een volgend artikel ga ik hier nog eens wat dieper op in omdat het zo belangrijk is dat je begrijpt wat je te wachten staat mocht je toch niet aan de verleiding kunnen weerstaan om in de tunnel van licht te gaan.

Er is een alternatief om te ontsnappen uit deze aardse gevangenis. Je kunt maar beter heel goed begrijpen hoe je dat moet aanpakken want hier terugkomen en een nieuw leven beginnen op aarde is een catastrofe die met geen pen te beschrijven is. Bij wijze van spreken natuurlijk want ik heb er over geschreven in dit artikel.

Laat me eens weten wat je hier allemaal van vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.