Hoe komt het dat ik me ongelukkig voel?

Een vraag die heel wat mensen zich stellen. Waarom gaat het hem of haar altijd voor de wind en zit het bij mij altijd tegen? Ik ga, in dit artikel, proberen om een antwoord te geven op dit dilemma.

Ik wil beginnen bij de diepste oorzaak. Die heb ik gevonden in de Wes Penre Papers. Je kunt die hier vinden. Het heeft te maken met de versplintering van de ziel. De ziel is een energetische manifestatie die bestaat uit triljoenen vonkjes ter grote van een nanometer.

Net zoals het menselijk lichaam de stoffelijke uitdrukking is van de ziel, zo zijn de cellen van het lichaam de stoffelijke uitdrukking van de triljoenen zielenvonkjes.

Trauma’s veroorzaken dat zielenvonkjes zich losmaken van het ziellichaam bestaande uit al die vonkjes. In het aardse bestaan is niemand zonder trauma’s. Die kunnen van een lichte tot een zeer ernstige aard zijn. We hebben dus allen last van zielsversplintering.

Dit maakt dat we veel minder of soms in het geheel niet meer in contact zijn met ons ware zelf en hierdoor minder energie krijgen van de bron van het bestaan. Alleen als we afrekenen met de trauma’s die we in ons leven hebben opgedaan, zullen we weer in staat zijn om de versplintering in onze ziel op te heffen.

Als, door het opheffen van trauma’s, het contact met de bron wordt hersteld, dan kan de levensenergie weer vrijelijk stromen.

Om trauma’s te kunnen opheffen, kan het handig zijn om te weten wat de belangrijkste oorzaak hiervan is. Je kunt een ongeluk krijgen, waardoor je fysiek in de kreukels ligt, en hierdoor een trauma ontwikkelen, maar dat is meestal van voorbijgaande aard. De belangrijkste oorzaak van trauma’s is een vorm van manipulatie die ervoor zorgt dat er energie uit je wordt onttrokken.

Je bent door een schokkende gebeurtenis, met de hierbij horende zielsversplintering, al minder in contact met de bron waardoor de toevoer van je levensenergie is verminderd. Als er ook nog eens, door manipulatie, levenskracht van je wordt afgetapt, wordt het wel heel lastig om je in het leven nog een beetje gelukkig te voelen.

Om tot meer levensvreugde te komen, moeten we dus eerst onderzoeken wie in onze omgeving onze energie aftapt. Als je dat namelijk niet door hebt, blijft het dweilen met de kraan open.

Je moet ontdekken door wie je wordt gemanipuleerd. Nu is het zo dat mensen elkaar altijd wel op een of andere manier manipuleren. Vaak is dat goed bedoeld en kan het ook een positief resultaat opleveren. Als je een kind een goede opvoeding geeft, dan heb je dat kind goed gemanipuleerd. Je hebt een goede invloed uitgeoefend op dat kind.

Iemand manipuleren wordt pas negatief als de persoon die zijn invloed doet gelden, er beter van wordt en de persoon die zijn invloed ondergaat, er slechter van wordt. Je kunt het een beetje vergelijken met de wet van de communicerende vaten.

Als we twee vaten vullen met water en we drukken het water in het ene vat naar beneden, zal het water in het andere vat omhoog komen.

Je kunt iemand door manipulatie zich beter doen voelen waardoor, bij wijze van spreken, het waterpeil in zijn vat verhoogt en dat in jouw vat zakt. Zijn levensenergie neemt toe terwijl de jouwe afneemt.

Je kunt dit op allerlei manieren doen. Je kunt de persoon gelijk geven, prijzen, aandachtig luisteren, bewondering tonen etc. Je kunt dit doen totdat je het vertrouwen van de persoon hebt gewonnen. Je hoeft dit niet echt te menen. Zolang je de persoon maar kan overtuigen dat je het goed met hem of haar voor hebt.

Als je het wel echt meent, dan hoeft jouw waterpeil (eigenwaarde) niet te zakken. Je hoeft je niet minder te voelen omdat je een ander liefde of bewondering schenkt. Als dit echter wel het geval is, kan de neiging ontstaan om het verschil te compenseren of de balans naar de andere kant te doen doorslaan.

Je kunt de persoon kleineren of in het belachelijke trekken. Afijn, je kunt van alles uit de kast trekken om het waterpeil in zijn of haar vat te doen zakken waardoor het waterpeil in jouw vat zal stijgen. Je voelt je nu beter, omdat je energie onttrekt aan de persoon die je kleineert, waarmee je jezelf weer kan optrekken.

Dit is hoe een narcist of een psychopaat te werk gaat, maar het is niet alleen eigen aan deze twee antisociale persoonlijkheden. Anderen kleineren of de schuld geven van iets, we doen het allemaal wel eens als het water in ons vat wat te diep gezakt is en we nood hebben aan meer water, lees eigenwaarde of levenskracht.

We zijn blij als we gewonnen hebben en we bekommeren ons niet om de tegenpartij die verloren heeft. We zijn terneergeslagen of jaloers op de tegenpartij wanneer we verliezen. Niet alleen competitiesporten en vechtsporten zijn hierop gebaseerd, maar alle vormen van competitie en dat zijn er veel in de menselijke samenleving. Als je wint, stijgt het water in jouw vat en als je verliest, zakt het water in jouw vat en stijgt het bij de tegenpartij.

Als we in onze jeugd zijn mishandeld en onze eigenwaarde een flinke deuk heeft gekregen, dan kan een dergelijk trauma opnieuw geactiveerd worden als mensen je op latere leeftijd kleineren. Je kunt door jeugdtrauma’s heel gevoelig worden voor opmerkingen die je als kleinerend ervaart. Het kan zo erg worden dat zelfs al bedoelt de persoon het goed je het toch interpreteert als een aanval op je persoon.

Hoe ga je nu toch nog een beetje meer gelukkig kunnen zijn met jezelf en het leven wat je hier doormaakt.

Het heeft allemaal te maken met frequentie. De meeste mensen die dit lezen zullen al wel eens gehoord hebben van de film ‘The Secret’ waarin je wordt geleerd hoe je met intentie en visualisatie kan krijgen wat je hebben wilt. Zolang je je wens maar nieuw leven in blijft blazen zal je het uiteindelijk manifesteren in je omgeving. Dit wordt de wet van aantrekkingskracht (The Law of Attraction) genoemd.

Er is echter een probleem waarmee je rekening moet houden als je omstandigheden wilt aantrekken die je wenselijk acht. De wet van aantrekkingskracht werkt wel degelijk maar je moet als ziel wel het trillingsgetal kunnen aannemen van dat wat je wenst.

Als je een baan zoekt die je graag zou willen doen en tegelijkertijd ben je een baan aan het doen die je verafschuwt, zal het niet gemakkelijk zijn om op een hoog genoeg niveau te trillen waardoor je de baan die je graag zou willen naar je toe kan trekken. Iets graag doen heeft nu eenmaal een veel hoger trillingsgetal dan iets verafschuwen.

Wil je een levenspartner vinden die jou liefheeft, naar je kan luisteren, bereid is om je te helpen als het nodig is en je steunt in alles wat je onderneemt, dan zal deze persoon in je leven komen als je op diezelfde frequentie bent. Je moet je dan ook afvragen of je bereid bent om een levenspartner lief te hebben, er naar wilt luisteren en die persoon wilt steunen in al zijn of haar ondernemingen. Ben je bereid om je medemens te helpen als het echt nodig is enz. Alleen dan zal er iemand in je leven komen die aan je eisen zal voldoen.

Het probleem met een psychopaat is dat hij of zij niet in staat is om als ziel op een hoger niveau te trillen. Dit omdat een psychopaat geen eigen ziel heeft. Ik heb dat in dit artikel toegelicht. Een psychopaat moet toneel spelen, dat wil zeggen, het gedrag van een sociaal iemand zo goed mogelijk naspelen. Psychopaten zijn daar enorm goed in. Ze moeten wel omdat ze volledig afhankelijk zijn van de levenskracht van de meer sociale mens. Ze staan niet in contact met de bron van het leven dus moeten ze wel parasiteren op de levenskracht van andere mensen die daar wel mee in contact staan.

Als je ongelukkig bent in je leven en het maakt je depressief, dan weet je nu hoe dat komt. Je trilt op een te laag niveau waardoor je niets positiefs naar je toe kan trekken. Je kunt alleen maar mensen naar je toe trekken die op jouw niveau trillen. De oorzaak is jeugdtrauma’s die, in het heden, door een of meer personen worden geactiveerd.

Er zijn vermoedelijk vele andere oorzaken die ook meespelen maar die zijn hieraan ondergeschikt. Zolang je jezelf laat manipuleren waardoor je levensenergie wegvloeit naar je manipulator(s) gaat er in je leven niets verbeteren.

Verandering van omgeving kan helpen, maar alleen als je dan onder de manipulatie uit bent. Maar dat is meestal maar tijdelijk omdat je toch weer de neiging zal voelen om terug in contact te zijn met je manipulator(s). Dit geldt vooral voor narcisten en psychopaten die je zo kunnen kleineren dat je het gevoel krijgt niet meer zonder hen te kunnen. De psychopaat kan niet zonder jou, omdat hij je levensenergie nodig heeft. Jij kunt niet zonder de psychopaat omdat je jezelf hulpeloos verloren voelt als je alleen komt te staan in het leven.

De oplossing voor dit alles is niet simpel en zeker als het om een psychopaat of narcist gaat. Dan heb je vaak wel professionele hulp nodig.

Bij minder ernstige gevallen is het een kwestie van contact verbreken met mensen die je kleineren en je jeugdtrauma’s overwinnen.

Er is een betrouwbare methode die je kunt leren om je jeugdtrauma’s te overwinnen. Tiel Swan, een ervaringsdeskundige, heeft hierover een boek geschreven. Het is wel in het Engels. Het wordt misschien nog wel vertaald in het Nederlands. Je kunt het boek “The Completion Proces” hier
aanschaffen. Je kan een live demonstratie hiervan zien in deze video

Er is nog iets wat je kunt doen om een te laag zelfbeeld te remediëren. Ook al wordt een te laag zelfbeeld door trauma’s veroorzaakt, wil dat nog niet zeggen dat je niets kan ondernemen voordat je die trauma’s hebt overwonnen. Je kunt wel degelijk iets doen waarmee je een verbetering in je omstandigheden kan afdwingen.

Als je jezelf ongelukkig voelt, dan heb je vaak kritische gedachten over jezelf waarmee je jezelf naar beneden haalt. Het beruchte stemmetje in je hoofd dat zegt dat je niets waard bent of tot niets in staat bent en meer van dat soort zelfsaboterende gedachten.

Je denkt dat jij dit denkt. Dit is echter niet zo. Die zelfsaboterende gedachten zijn niet van jou. Het is in ons geïmplanteerd door de buitenaardse onderdrukkers. Ieder mens heeft dit. Het maakt ons onzeker en dat is ook de bedoeling van dat stemmetje.

Wat kun je eraan doen. Wel, je gaat er gewoon niet mee akkoord. Als het stemmetje je vertelt dat je een waardeloze nietsnut bent, dan zeg je dat je het daar niet mee eens bent en dat het moet ophouden. Je mag er gerust kwaad op worden als dat helpt. Je moet voortdurend proberen om het stemmetje het zwijgen op te leggen.

Tegelijkertijd moet je de valse informatie corrigeren. Je bent geen waardeloze nietsnut. Zeg tegen jezelf wat je wel bent. Je bent een zeer krachtig wezen. Laat je niets wijs maken door dat stemmetje in je hoofd dat je wilt doen falen in het leven.

In het begin is het wat lastig om in te zien dat je gedomineerd wordt door het stemmetje in je hoofd. Dat is omdat je gelooft dat het stemmetje gelijk heeft. Je kunt waarschijnlijk allerlei redenen bedenken waarom het stemmetje gelijk heeft.

Je hebt de laatste tijd misschien weinig gepresteerd of je hebt een blunder begaan. Dat is natuurlijk koren op de molen van het stemmetje. Dat gaat je nu proberen volledig onderuit te halen.

Mensen die in een depressie zitten, laten zich volledig door het stemmetje beïnvloeden. Het is niet meer tot zwijgen te brengen. Soms zijn het zelfs meerdere stemmetjes. Het kunnen hele persoonlijkheden zijn die volledig op zichzelf staan. Dat noemen we schizofrenie

Alles wat positief is, wordt onmiddellijk door dat verrekte stemmetje in het negatieve getrokken. Depressieve mensen worden hierdoor volledig overweldigd. Ik kan alleen maar zeggen:”Laat je niets wijsmaken”. Corrigeer deze valse informatie. Je bent niet wat het stemmetje je wilt doen geloven.

Het maakt niet uit wat je huidige omstandigheden zijn of hoeveel keer je in je leven hebt gefaald. Ondanks alles wat je is overkomen ben je nog altijd een ziel die in verbinding staat met de bron van het leven waaruit je eindeloos veel levenskracht kan putten. Je hoeft de levenskracht van de bron alleen maar toe te laten door je ervoor open te stellen. Je doet dat door niet akkoord te gaan met de negatieve krachten die dit willen beletten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.