De dood van het stoffelijk lichaam

Wat zouden mensen moeten weten over de dood? Ik vind dit een belangrijke vraag omdat het leven ineens voorbij kan zijn. En wat dan? Wat ga je dan doen?
Omdat religie minder populair is geworden in de westerse wereld zijn steeds meer mensen tot de conclusie gekomen dat het leven na de dood afgelopen is. Ze zeggen dan ook: “Er is niets na de dood”. Als je deze mening deelt dan zou ik je erop willen wijzen dat dit je serieus in de problemen kan brengen als de dood bij jou is ingetreden. Hierover later meer.

Waarom hebben we zoveel moeite met de dood? Waarom zijn we er zo bang voor?

Dit heeft alles te maken met het feit dat we denken dat we ons lichaam zijn. Ik denk overigens niet dat daar zoveel verkeerd mee is behalve als je geen enkel besef hebt dat je niet alleen je stoffelijk lichaam bent.

Ik ben na vele jaren studie tot de vaststelling gekomen dat ons stoffelijk lichaam slechts een klein onderdeel is van wie we in werkelijkheid zijn.

Ik ga hierover in dit artikel niet te veel uitweiden omdat dit een zeer omvangrijk onderwerp is waar de meningen behoorlijk over uiteenlopen.

Wat we wel kunnen stellen is dat er geen twijfel meer hoeft te bestaan over ons voortbestaan na de dood. Mocht je hier wel twijfels over hebben dan raad ik je aan het boek “Eindeloos Bewustzijn” van Pim van Lommel te lezen. Je kunt ook verschillende interviews van hem bekijken op YouTube om snel een idee te krijgen van wat zijn ontdekkingen precies inhouden.

Er is echter een groot probleem met bijna dood ervaringen, wat door Pim van Lommel en vele andere onderzoekers op dit terrein niet wordt erkend, en dat is het probleem van het licht.

Vele mensen die uit hun lichaam zijn getreden hebben het licht gezien. Het wordt meestal door hen beschreven als een tunnel van licht of een sterk verlichte weg die je zou moeten bewandelen.

Dit is uitstekend verfilmd in de eindscène van de film Ghost met in de hoofdrol Patrick Swayze. Je ziet Patrick naar het licht lopen. Deze scene moet ons vermoedelijk doen geloven dat dit is wat we straks ook moeten doen als we, nadat we zijn gestorven, ons lichaam hebben verlaten.

En dit is nu precies wat je misschien toch beter niet zou doen, tenzij je weet wat je dan te wachten staat en daar vrede mee hebt.

Je moet dan iedere vorm van licht vermijden en je op geen enkele manier laten overhalen om naar het licht te gaan. Als je ook maar enigszins twijfelt, zul je je geconfronteerd worden met overleden familieleden of andere mensen die je op de aarde goed hebt gekend. Ze zullen je willen overtuigen dat je naar het licht moet gaan. Als je dit doet dan zul je worden gereïncarneerd. Je zult terugkeren in een babylichaam en weer opnieuw beginnen. Je zult je het leven dat je hebt verlaten niet meer in herinnering kunnen brengen.

Nu zou je van mening kunnen zijn dat hier niets verkeerd mee is. Je begint gewoon opnieuw en je hebt weer een heel leven voor je. Het probleem met opnieuw geboren worden is dat je deel zal worden van het machinetijdperk wat door de elite machthebbers de singularity wordt genoemd.

Het zal voor de levende mens al een serieuze uitdaging worden om hieraan te ontsnappen, maar als je nu als kind geboren word is het ontsnappen hieraan zo goed als uitgesloten. Je groeit op met technologie waarin je steeds verder verstrikt zal geraken. Het is nu al zo dat kinderen het gevoel hebben dat ze niet meer kunnen leven zonder hun smart phone, maar dit stukje technologie is nog maar het prille begin van wat er gaat komen.

Denk nu niet dat ik een complotdenker ben. De tijd van complotdenkers is voorbij. De elite machthebbers zijn volop bezig om ons te laten weten hoe het verder moet met de mensheid. En wie zijn die mensen dan?

Wel, laten we beginnen met het World Economisch Forum (WEF) onder leiding van de Duitser Klaus Schwab. Lees zijn boek of bezoek de website van het WEF. Het WEF is een onderdeel van de Verenigde Naties. Dit zijn nu niet bepaald complotdenkers, althans niet wat er door de meeste mensen onder complotdenkers wordt verstaan.

Het zijn de elite machthebbers die steeds meer onze toekomst willen gaan bepalen en wel in hun voordeel en in ons nadeel. Als je de plannen leest zou je in eerste instantie denken dat ze het goed met ons menen. Ze weten het eigenlijk wel heel goed te verkopen. Maar als je erover gaat doordenken dan zal het je langzaam maar zeker duidelijk worden dat deze plannen zullen leiden tot een vorm van slavernij die deze wereld nog nooit eerder heeft gezien.

Als de mensheid hier niet massaal tegen in verzet komt en gaat weigeren hier nog verder aan mee te werken zullen hun plannen gewoon worden gerealiseerd.

Met andere woorden, als je na je dood de verkeerde afslag neemt of terwijl je nog leeft mee gaat met de stroom dan zal je lichaam worden veranderd in een cyborg lichaam (half mens half machine). Je zult het vermogen verliezen om zelf na te denken of beslissingen te nemen en nog veel meer.

Maar goed, het gaat in dit artikel voornamelijk over de dood. Doodgaan is geen mysterieuze verdwijning. Er is slechts een klein deel van wie je bent dat afsterft. Als je echter weinig of geen besef hebt van je veel grotere aanwezigheid dan kan dit inderdaad zeer beangstigend zijn.

Om je angst wat binnen de perken te houden is het van enig belang dat je wat meer begrip verwerft op je veel grotere bestaan. Ik wil hier zo beperkt mogelijk op in gaan in dit artikel aangezien dit een aanzienlijk onderwerp is dat niet zomaar even kan worden uitgelegd mocht je hier in het geheel geen kennis over heeft.

Het is niet voor niets dat ik verwijs naar de film Ghost aangezien het sterven in deze film op een behoorlijk accurate wijze in beeld lijkt te zijn gebracht. Patrick Swayze, de hoofdrolspeler was nog betrekkelijk jong toen hij in die film acteerde. Daarom zie je weinig verschil tussen zijn lichaam voor zijn geacteerde dood en erna. Normaal gezien ziet je lichaam na de dood eruit zoals je eruit zag toen je nog relatief jong was en in de kracht van je leven.

Dit lichaam, ook al komt het goed overeen met je aardse lichaam, is zeker niet hetzelfde lichaam. Het is veel minder massief. Het heeft een totaal andere frequentie. Het is veel sterker dan je aardse lichaam. Je draagt dit lichaam nu ook met je mee maar je kunt het niet waarnemen tenzij je al eens een bijna doodervaring hebt gehad of uit je lichaam bent getreden. Dan kon je, net zoals in de film Ghost wordt getoond, naar je eigen lichaam kijken vanuit je, wat men noemt, astraal lichaam ook wel lichtlichaam genoemd.

Er zijn nog andere lichamen die je met je mee draagt maar dat valt buiten het kader van dit artikel.

Je astraal lichaam is met een zilverachtig koord van licht verbonden met je aardse, stoffelijk lichaam. Dit koord maakt het onmogelijk om met je astraal lichaam uit deze tot pure waanzin gedreven wereld te ontsnappen.

Als een mens sterft, wordt dit koord verbroken. Je bent als stoffelijk lichaam pas dood als dit koord is verbroken. De mensen die bijna dood ervaringen hebben gehad zijn vaak wel op reis geweest in de astrale wereld maar kwamen altijd terug in hun aardse lichaam vanwege dit koord. Het koord houdt ons gevangen op deze wereld. Alleen de dood geeft ons een kans om aan deze wereld te ontsnappen.

Om te begrijpen wat je moet doen om niet te reïncarneren in deze wereld raad ik je aan om dit artikel
te lezen. Daar ga ik wat dieper in op wat je mogelijkheden zijn en hoe je zou kunnen ontsnappen aan reïncarnatie. Wil je toch liever meegaan in het machine tijdperk dan heb je die kennis niet nodig.

Zoals ik in het begin van dit artikel heb vermeld hebben mensen die er vast van overtuigd zijn dat er na de dood niets is een serieus probleem. Wat je geloofd en de kracht waarmee je dat geloof in stand houdt bepaald namelijk wat je wel en niet kan waarnemen. Je ongeloof in een hiernamaals veroorzaakt dan dat je niets kan waarnemen. Je leeft nog altijd in je astraal lichaam maar je neemt niets waar. Pas als je dat geloof in twijfel trekt kan er ruimte komen om iets waar te nemen.

Dit is in ons aardse bestaan niet veel anders. Als je het gezichtspunt van een ander verwerpt omdat je er niet in kan geloven dan voorkomt dat ongeloof dat je het kan waarnemen en begrijpen. Je hoeft het er niet mee eens te zijn maar je moet er wel voor open staan omdat je jezelf er anders voor afsluit en er daardoor geen begrip over kan verwerven.

Ik hoop dat ik je nieuwsgierigheid een beetje hebt gewekt en dat ik je met dit artikel heb gestimuleerd om meer over het leven na de dood te weten te komen.

Hier nog eens een link naar het artikel waar je meer uitleg kan vinden over de keuzemogelijkheden nadat je dit stoffelijk jasje hebt afgelegd.

Handleiding voor na de dood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.