Wie ben ik

Nee, ik ben geen filosoof en heb ook geen studies gedaan in die richting. Ik weet zo goed als niets over de oude meesters. Ook heb ik betrekkelijk weinig gelezen over het onderwerp waarover ik schrijf op deze blog.

Toch ben ik zo geboeid geraakt in de essentie van het leven dat ik erover ben gaan schrijven. Ik vrees dat de mensen met een filosofische of theologische achtergrond volledig uit hun dak gaan als ze mijn kronkels zouden beginnen lezen. Wie denkt die man wel dat hij is om onze religieuze, filosofische wijsheden op zo’n manier te verkrachten of überhaupt in vraag te stellen.

Ik geef mijn eigen definities aan bepaalde woorden als ze daarmee beter in mijn gedachtenkronkels passen.

Het zal me niet door iedereen in dank worden afgenomen, daar ben ik vrij zeker van. Maar goed, deze site is ook niet bedoeld voor mensen die al denken te weten hoe het leven in elkaar steekt. Mijn artikelen zijn bedoeld voor mensen die open staan voor nieuwe gezichtspunten.

Ik wil met mijn artikelen mensen stimuleren om zelf na te denken over wat de bedoeling van het leven zou kunnen zijn. Ik vraag niemand om mijn gedachtekronkels serieus te nemen. Ze zijn bedoeld om je te stimuleren verder te kijken dan dat wat je met je vijf zintuigen kan waarnemen.

Er zijn natuurlijk al wel heel veel mensen zelf aan het denken geslagen. Zodra die mensen er zeker van zijn dat ze het bij het juiste eind hebben zullen ze niet meer geïnteresseerd zijn in andere gezichtspunten. Dus ook voor die mensen zijn mijn artikelen niet bedoeld.

Ik schrijf ze voor mensen die nog niet al te diep hebben nagedacht over dit soort zaken en misschien op een punt in hun leven gekomen zijn waar ze zich dingen beginnen af te vragen. Zo van wat loop ik hier eigenlijk te doen? Heeft het allemaal wel zin? Is het straks allemaal afgelopen of komt er na dit leven nog een vervolgverhaal? Waarom probeert de mens de natuur te vernietigen en zo zichzelf uit te roeien? Dat is toch vreemd als je er even bij stil wil staan.

Deze site gaat niet over voetbal of dure sportwagens. Je gaat hier niets over vinden. Deze site gaat over de essentie van het leven. En het is mijn visie hierop. Ik beweer op geen enkele manier dat deze visie de juiste is.

Ik besef heel goed dat ik hierdoor bij heel veel mensen geen weerklank zal vinden. Ik heb daar vrede mee. Deze site is dan ook louter informatief en dient geen enkel financieel noch ander belang. Het is mijn onvoorwaardelijke gift aan mensen die er kennis van willen nemen.

Ik hoop dat er artikelen bij zijn waar je iets aan hebt en wens je veel leesplezier.