Het Machinetijdperk

Het zal je ongetwijfeld zijn opgevallen dat de technische ontwikkelingen in de samenleving een als maar grotere rol is beginnen te spelen?

Waar gaat dat naartoe? Gaan we steeds meer vervreemd geraken van de natuur en in de toekomst alleen nog maar op digitale beeldschermen kijken?

Als ik sommige bronnen moet geloven, dan is de smart phone nog maar het prille begin van het machinetijdperk. Het woord ‘smart’ werd gekoppeld aan woorden zoals smart cities, smart meters en smart cars.

We zijn al tientallen jaren aan het centraliseren. De kleinhandel is zo goed als verdwenen. De winkelketens hebben alles overgenomen. Winkelketens zijn dan weer uitgegroeid tot multinationale bedrijven (multinationals). De multinationals fusioneren dan weer tot nog grotere multinationals. Kleine bij elkaar liggende dorpjes of stadjes smelten samen tot een gemeente. Banken zijn hier al veel eerder mee begonnen. Ik vermoed dat bijna alle banken inmiddels multinationals zijn.

Wat ons misschien enigszins is ontgaan, is dat we steeds meer verantwoordelijkheid wegnemen bij het individu. Alles wordt steeds meer van bovenaf geregeld. Is dit wel zo smart?

Met de komst van het internet is deze tendens exponentieel toegenomen. De webwinkels beginnen nu een steeds grotere concurrentie te vormen voor de winkelketens. Het zal niet zo lang meer duren voordat je alleen nog maar aankopen kunt doen via het internet.

Ook de bankwereld staat zwaar onder druk. Steeds meer bankfilialen worden opgeheven. De kans dat de cryptocurrencies het huidige bankwezen volledig gaan overnemen, begint steeds groter te worden. De Amerikaanse bank JP Morgan is al bezig met een eigen cryptocurrency te ontwikkelen.  Ook IBM is hier volop mee bezig. We gaan het contante geld zien verdwijnen. Het is met de invoering van bankkaarten al grotendeels verdwenen.

Internetaankopen zullen na verloop van tijd alleen nog maar met een wereldwijd erkende criptocurrency gedaan kunnen worden. Of bitcoin het zal worden is nog maar zeer de vraag.

Ik vermoed zelfs dat het zover zal komen dat we uiteindelijk al onze benodigdheden via gigantische webwinkels zullen moeten aankopen.

Ook de reclame zal steeds minder via de brievenbus gaan verlopen. Misschien heb je al gehoord van het internet der dingen. Je huishoudelijke apparaten gaan communiceren met je smartmeter.

De huidige elektriciteitsmeters zullen worden vervangen door smartmeters. In veel Europese landen is dit al zo. Deze meters gaan informatie doorgeven over het gebruik van al je apparaten in huis.

Bij een verdere ontwikkeling van deze technologie zal men waarschijnlijk in staat zijn om alles wat je koopt te laten communiceren met elkaar en met een centraal punt in je huis. Zowel de meters die je waterverbruik meten als die die je energieverbruik meten, kunnen als centraal punt in ieder huis informatie doorgeven naar de cloud. En de cloud is een globaal netwerk van externe servers waarin alle informatie wordt opgeslagen.

Deze informatie zal door de energieleveranciers verkocht worden aan de bedrijfswereld zodat zij hun reclame veel beter kunnen afstellen op jouw behoeften. De opbrengsten hiervan zullen uiteindelijk de winst die wordt gemaakt op de geleverde energie ver overtreffen.

Genoeg redenen voor de energiebedrijven om de huidige meters te vervangen voor smartmeters. Dat dit een zeer ongezonde straling in je huis teweegbrengt en dat ze ook nog eens brandgevaarlijk zijn, zal de energieleveranciers niet beletten om hun plannen door te zetten. Wil je een goed overzicht krijgen van de achterliggende agenda van smartmeters klik dan op de link brandgevaarlijk. Dan weet je precies wat je te wachten staat. In een volgend artikel zal ik verwijzen naar oplossingen voor dit probleem.

Maar het machinetijdperk omvat veel meer dan het smartmeter-probleem. We staan ook aan de vooravond van het 5G-netwerk. 5G staat voor de vijfde generatie van technologie binnen de mobiele telefonie. 5G biedt, in vergelijking met de voorgaande generatie 4G, een nog snellere verbinding met het internet. Kijk hier maar even hoe snel dat dan wel is en hoe de Belgische politiek hierover denkt.

De schade die dit netwerk wereldwijd teweeg zal brengen is niet te overzien. En niet alleen aan de gezondheid van de mens maar ook de flora en fauna zal hier zwaar onder gebukt gaan. Het heeft zelfs een nadelig effect op de atmosfeer rond de aarde.

Ik heb geen site in de Nederlandse taal gevonden die de brede waaier van negatieve effecten grondig uiteenzet. Als Engels geen probleem is stel je dan op de hoogte via deze site.

We gaan steeds sneller in de richting van iets wat transhumanisme wordt genoemd.

Transhumanisme is de filosofie die het gebruik van de technologie verdedigt ten behoeve van de overwinning van onze biologische tekortkomingen en de transformatie van het menselijk bestaan. De snelle groei van de technologische ontwikkeling opent het uitzicht op revolutionaire ontwikkelingen zoals bovenmenselijke kunstmatige intelligentie en moleculaire nanotechnologie.

Tot de vooruitzichten behoren ook: de biochemische verrijking en het herontwerp van onze lustcentra zodat we een rijkere verscheidenheid aan emoties, levenslang geluk en dagelijkse piekervaringen kunnen beleven; het stopzetten van de veroudering; de afschaffing van ziekten; en misschien de geleidelijke vervanging van het menselijk lichaam door synthetische onderdelen en computers.

Met andere woorden, het menselijk lichaam zal veranderen in een cyborglichaam. Wat is een cyborglichaam? Dit is een lichaam waarbij fysiologische processen worden verbeterd en onder controle komen van mechanische of elektronische apparaatjes, vooral als ze worden geïntegreerd in het zenuwstelsel.

Het cyborglichaam zal vermoedelijk zeer goed tegen de schadelijke effecten van alle vormen van straling bestand zijn.

Het menselijk lichaam kan in de toekomst grotendeels vervangen worden door zeer kleine elektronische apparaatjes. Als de technologie verder wordt doorgedreven, zal het menselijk lichaam voor een groot deel veranderen in een kunstlichaam. Organen kunnen dan vervangen worden met kunstorganen en cellen met kunstcellen.

Al gehoord van nanobots?

Nanobots zijn robots met microscopische afmetingen, volledig samengesteld met nanotechnologie.

Een “zeer interessante” ontwikkeling, die de technologie van de 21ste eeuw volledig zal domineren. Met nanobots zal het mogelijk zijn operaties in het lichaam uit te voeren zonder dat er gesneden moet worden!

Om je een idee te geen van de afmetingen van nanobots, 1 nanometer heeft een lengte van 1 miljardste meter of 0,000.001 millimeter.

Wil je weten wat er allemaal speelt op het gebied van robotisering dan is William Thomas misschien wel een goede bron.

De voordelen van het machinetijdperk zullen breed uitgemeten worden in de media. De nadelen zullen niet opwegen tegen de voordelen. In de toekomst worden we niet meer ziek. Alles wat ze er nu nog moeten uitsnijden zal in de toekomst zonder operatie kunnen worden hersteld. Medicatie kan met nanobots precies naar de plek in je lichaam worden getransporteerd waar het nodig is.

Het transhumanisme zal zelfs leiden tot onsterfelijkheid. We kunnen straks in goede gezondheid eeuwig blijven leven. Dat wil toch iedereen?

Een goed artikel over nanotechnologie en onsterfelijkheid kunt u hier lezen. Om dit artikel te kunnen lezen is een lidmaatschap vereist. Dit kost minimaal 2 euro per maand en kun je op elk moment weer opzeggen.

Naar mijn mening is deze website de beste Nederlandstalige informatiesite als het gaat om achterliggende agenda’s en wat ons in de nabije toekomst te wachten staat als we het allemaal laten gebeuren.

Niets gebeurt zonder reden en niets is wat het lijkt te zijn. De persoon achter deze zeer opmerkelijke infosite is naar mijn mening behoorlijk betrouwbaar en verdient het om gesteund te worden.

Ondanks alle voordelen van het machinetijdperk zijn er ook nadelen en die wegen echt niet op tegen de voordelen, ook al wil men je dit laten geloven. Als er iets is wat je duidelijk zal worden bij het bestuderen van de hierboven genoemde site, dan is het wel dat het machinetijdperk een catastrofe zal zijn voor de mensheid die zijn weerga niet kent.

Ik zal je heel in het kort proberen uit te leggen wat ik hiermee bedoel. Als je mijn vorig artikel nog niet gelezen hebt, dan adviseer ik om dat eerst te doen.

Ik geef in dat artikel wat uitleg over de gevangenisplaneet aarde en waarom we hieruit zouden moeten ontsnappen. Wel, de allerbelangrijkste reden om na je dood niet naar de aarde terug te keren is het machinetijdperk. Het machinetijdperk zal van deze aarde een gevangenis maken waaruit ontsnappen geen optie meer is.

Tja, ik wil je niet bang maken maar het is toch echt iets wat je moet weten omdat het allemaal al zo dichtbij is. We hebben nu nog een mogelijkheid om te kiezen. Die mogelijkheid zal er in het machinetijdperk niet meer zijn.

Het is namelijk de bedoeling dat wij mensen opgewaardeerd worden tot een centraal geheugencomplex. ‘Wat ga je me nu vertellen’. ‘Het moet niet gekker worden’, zul je misschien denken.

Door verregaande automatisering en robotisering op nanoniveau zullen wij mensen veranderen in geslachtsloze, half machine- half menswezens die nog nauwelijks het vermogen hebben om zelf na te denken, laat staan beslissingen te nemen. Wij zullen worden gereduceerd tot perfecte slaven van de macht. Het is een complete overname van ons denkvermogen.

Een centraal geheugencomplex wil zeggen dat we min of meer allemaal hetzelfde gaan denken, namelijk datgene wat ons door kunstmatige intelligentie zal worden ingegeven.

We zullen permanent in verbinding staan met het internet en de kunstmatige intelligentie die dat internet zal besturen, kan voor een heel groot deel bepalen wat wij denken.

Zo meen ik het toch begrepen te hebben.

Ik schrijf dit artikel om je te stimuleren zelf onderzoek te plegen nu het nog kan. Neem niets zomaar voor waar aan. Probeer het zelf zo goed mogelijk uit te zoeken zodat je weet wat je hiertegen kan ondernemen.

In volgende artikelen zal ik ingaan op de vele oplossingen die je kunt inzetten om je tegen het machinetijdperk te beschermen en te voorkomen dat je erin verstrikt raakt.

Ik heb niet de illusie dat we de technologiewedloop nog kunnen keren. We zijn al in een te ver gevorderd stadium beland en misschien is de technologische ontwikkeling al veel verder dan men wil toegeven.

Een groot deel van de mensheid zal erin terecht komen. Als de lezer van dit artikel deze informatie serieus neemt en meer wil weten over wat je zelf kan ondernemen dan is er bovenaan deze site een optie om je e-mailadres in te vullen zodat je op de hoogte blijft van nieuwe artikelen.

Mocht je zelf oplossingen vinden die je kunnen beschermen dan is er de optie om dit kenbaar te maken onder elk van mijn artikelen over dit onderwerp.

We moeten niet willen weglopen voor wat boosaardig of negatief is. Een bedreiging zoals deze gaat niet weg als we het niet onder ogen willen zien. Er zijn altijd oplossingen hoe groot een probleem ook moge zijn. Als dit niet zo was, zou ik dit artikel niet hebben geschreven. Ik ben geen doemdenker. Ik ben bereid om oplossingen te zoeken voor elk probleem dat zich voordoet.

Wacht niet tot het te laat is. Het is te laat als je denkwereld door kunstmatige intelligentie is overgenomen. Zo ver hoeft het niet te komen. Je hoeft dit niet te laten gebeuren. Blijf mijn artikelen volgen of ga zelf op zoek naar betrouwbare informatiebronnen en zoek uit wat je kunt ondernemen. Het is een keuze tussen een leven als slaaf van de techniek of de vrijheid zoals ik die een beetje hebt toegelicht in het vorige artikel.

Denk je dat je geen slaaf kan zijn van techniek probeer dan eens drie dagen je computer of smartphone uit te zetten. De afkickverschijnselen kunnen net zo sterk zijn als bij een cocaïneverslaving, om maar iets te noemen.

Ik hoop echt vanuit de grond van mijn hart dat jij als de lezer van dit artikel het nodige zal ondernemen om je zelf en je naasten te behoeden voor het machinetijdperk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.