Omdat dit toch wel een heel belangrijk thema is wil ik hierover nog wat verder uitweiden. Het is dan ook van enig belang om het eerdere artikel hierover eerst te lezen mocht je dit nog niet hebben gedaan.
We staan aan de vooravond van een financiële ineenstorting die zijn weerga niet kent. De wereldwijde recessie die dit teweeg zal brengen zal door iedereen gevoeld worden.
Zo luiden toch de voorspellingen van mensen die het kunnen weten. Of het werkelijk zo’n vaart zal lopen, ik zou het niet weten. Het kan ook zijn dat de recessie niet wereldwijd zal zijn maar meer plaatselijk. Wel denk ik dat Europa niet gespaard zal blijven.
Plaats de woorden recessie 2020 in een willekeurige zoekmachine en je zult rap zien dat dit geen fake news is of de zoveelste complot theorie. Er is wel degelijk een serieuze dreiging van een financiële en economische terugval waarvan niemand de omvang kan inschatten.
Ik ga hier de oorzaken van een dergelijk recessie niet belichten. Je kunt dit zelf onderzoeken mocht je dit willen weten. Het lijkt mij veel beter om met een, naar mijn idee, degelijke oplossing te komen voor de waardevermindering of het verlies van je spaargeld. In het eerdere artikel hierover heb ik al uiteengezet hoe onveilig je geld op de bank is.
Maar laten we eerst eens kijken naar wat je beter niet met je spaarcentjes kan doen.
Wat nu massaal gedaan wordt is je geld beleggen. Dit omdat je spaargeld niets meer oplevert. Er wordt, door sommige banken, zelfs al negatieve rente op je spaargeld in rekening gebracht.
De inflatie maakt dat je geld als maar minder waard wordt als je het op de bank laat staan, dus kiezen veel mensen voor een aandelenportefeuille die door hun bank wordt beheerd.
Het probleem hiermee is dat een recessie je aandelen enorm in waarde kan doen verminderen. We hebben geen idee hoe lang de op handen zijnde recessie gaat duren. Deze recessie is vermoedelijk een voorbode voor een transitie naar een nieuw monetair systeems.
Ik heb hierover een artikel geschreven dat je hier kunt vinden. Ik heb lang gedacht dat investeren in cryptocurrencies zoals bitcoin een veilige haven zou kunnen bieden voor mensen die hun spaargeld niet willen verliezen door het omvallen van banken.
Ik ben nu de mening toegedaan dat het beleggen in crypto’s waarschijnlijk even risicovol is als je geld beleggen in aandelen of het op je spaarrekening laten staan.
We hebben namelijk steeds meer te maken met digitaal geld. Het zijn gewoon maar nulletjes en eentjes op een scherm.
Dit geldt niet alleen voor cryptocurrencies maar ook voor het overgrote deel van het huidige geldsysteem.
Vroeger was er een goudstandaard. Dit betekende dat er in waarde even veel goud in kluizen aanwezig moest zijn als dat er munten of bankbiljetten in omloop waren. De bankbiljetten of munten waren dus gedekt door goud.
Als je kapitaal in onroerend goed steekt dan heb je een redelijk vaste waarde voor je geld. Natuurlijk kan, gedurende een recessie, de huizenmarkt instorten. Huizen behouden echter altijd hun waarde. Ze kunnen, door marktwerking, te hoog of te laag geprijsd worden maar ze kunnen niet zomaar plotseling al hun waarde verliezen, wat met digitaal geld wel het geval is. Zo is het ook met goud en zilver. Als je spaargeld belegd in goud of zilver dan heb je ook iets voor je geld dat behoorlijk waardevast is.
Het is niet zo zeer dat geld op zich waarde moet hebben. Waar het in feite om gaat is dat men vertrouwen heeft in een bepaald geldsysteem. Het huidige op schuld gebaseerde geldsysteem wordt door steeds meer mensen gewantrouwd. De schulden blijven maar oplopen. Men spreekt nu over een wereldwijde schuld van 247 biljoen. Schuld aan wie?
We kunnen met absolute zekerheid stellen dat het huidige geldsysteem uiteindelijk ineen zal storten en zal moeten worden vervangen door een beter geldsysteem. Alles wijst er nu op dat cryptocurrencies hiervoor in aanmerking komen. Of de crypto het uiteindelijk zal worden is nog maar zeer de vraag. Dus wat moeten we doen met onze spaarcenten?
Vastgoed beheren is niet voor iedereen weggelegd. Beleggen in goud of zilver is ook niet zo eenvoudig als je zou denken. Het is ook niet echt geschikt als betaalmiddel. Je kunt nu eenmaal geen boodschappen gaan doen en dan met een gram goud gaan betalen.
De mogelijkheden om aan de komende recessie het hoofd te bieden zijn voor veel mensen dus nogal beperkt. Ook moet je er rekening mee houden dat een recessie gemakkelijk 10 jaar kan aanhouden. Sommigen beweren zelfs dat de recessie die nu voor de deur staat wel 25 jaar kan aanhouden. Ik denk niet dat dit zal gebeuren. Het is veel meer aannemelijk dat er een wereldwijde transitie zal plaatsvinden naar een door goud of zilver gedekt nieuw monetair systeem.
Ik denk niet dat Bitcoin, de crypto waar het allemaal mee begonnen is, het huidige geldsysteem zal vervangen. Ik zou mensen zelfs afraden om in Bitcoin te investeren. Het is een cryptocurrencie die gedoemd is om te mislukken. Mocht je hier nog twijfels over hebben dan raad ik je aan deze video te bekijken. Het is niet dat ik de man in die video zo maar vertrouw. Hij is een insider die onder andere gewerkt heeft voor de CIA. Maar wat hij beweerd is, denk ik, juist.
Ik heb sterk het vermoeden dat we afstevenen naar een nieuw geldsysteem dat gebaseerd zal zijn op goud, zilver en misschien andere waardevolle metalen zoals platina.
Deze transitie naar waardevolle metalen kan perfect worden gerealiseerd met blockchain technologie waar ook alle cryptocurrencies op zijn gebaseerd.
In de hierboven vernoemde video wordt op een vrij duidelijke manier uiteengezet waarom bitcoin het huidige geldsysteem nooit kan vervangen. Misschien niet voor iedereen gemakkelijk te volgen. De man spreekt nog al snel en het is in het Engels.
De oplossing die ik heb gevonden is Kinesis. In mijn vorig artikel heb ik die oplossing al eens vernoemd maar nu wil ik er wat dieper op ingaan.
Wat is Kinesis?
Het is een nieuw monetair systeem dat gebaseerd is op blockchain technologie. Kinesis money is geen cryptocurrencie maar goud en zilver waarmee je financiële transacties kan doen welke op een blockchain worden geregistreerd.
Dit maakt het mogelijk om wereld wijd te kopen en te verkopen met goud of zilver.
Je kunt je spaargeld dus omzetten in deze twee relatief waardevaste grondstoffen en ze gebruiken voor al je financiële transacties.
Als je een beetje logisch nadenkt zul je jezelf onmiddellijk afvragen hoe betrouwbaar dit nieuwe monetaire systeem dan wel is. Als je geld in iets investeert moet je toch wel een grote mate van zekerheid hebben dat je ook daadwerkelijk krijgt wat wordt beloofd. In dit geval dus goud en/of zilver.
Ik heb wat onderzoek gedaan om na te gaan hoe betrouwbaar Kinesis is en hier mijn onderzoeksresultaten.
Kinesis is ontstaan uit Allocated Bullion Exchange (ABX). Wil je weten waar dit bedrijf voor staat dan kun je dat hier vinden. Wil je een second opinion dan vindt je die hier. Negatieve evaluaties over dit bedrijf zijn op het net niet te vinden. Zo te zien hebben ze tot nu toe een vlekkeloos parcours afgelegd. ABX bestaat al vanaf 2011 en wordt gezien als de wereldleider op het gebied van het digitaliseren van de handel in goud en zilver.
Ik kan je echter wel een aantal nadelen noemen, maar die ga je op het internet niet gemakkelijk vinden.
De nadelen hebben te maken met het gebruik maken van blockchain technologie. Alles wat op blockchains wordt vastgelegd kan worden achterhaald. Geen enkele transactie zal anoniem blijven. Dit is iets wat door veel cryptocurrencie-fanaten niet wordt begrepen.
Blockchain technologie, in wat voor monetair systeem het ook wordt gebruikt, zal het voor de elitaire wereldleiders mogelijk maken om een vinger in de pap te hebben bij elke transactie. Ik heb hier ook al over geschreven in mijn eerste artikel in deze artikelenreeks over de aankomende recessie. Ik heb dit nog wat uitgebreider beschreven in dit artikel.
Het is misschien wat veel om al deze links na te lezen maar het is ook van groot belang dat je begrijpt wat er gaande is en hoe je erop in kan spelen. Dit vergt nu eenmaal wat studie.
Het is zo goed als zeker dat met de invoering van een nieuw geldsysteem het contant geld zal verdwijnen. Dus anonieme transacties zullen in ieder geval niet meer mogelijk zijn.
Toch raad ik aan om Kenisis te gebruiken als je wilt voorkomen dat bankiers je spaarbankrekening plunderen. Je kunt met Kenisis op verschillende manieren wat extra geld genereren zodat je niet in de armoede geraakt als je in een recessie je baan verliest of je bank failliet gaat.
Stel je op de hoogte van dit nieuwe monetaire systeem. Het zit goed in elkaar. Er is goed over nagedacht. Je kunt altijd op een later tijdstip je goud of zilver verkopen en in een veiliger systeem stappen waar je wel anoniem financiële transacties kan doen en waarin het mogelijk is om buiten het machine tijdperk te blijven.
Gebruik deze link om je op de hoogte te stellen van het nieuwe Kenisis monetaire systeem. Als je een beetje naar onderen scrolled zie je een video gepresenteerd door Shane Moran. Als je die bekijkt heb je binnen 10 minuten door wat de mogelijkheden zijn met Kenisis.
Ik ben niet je financieel adviseur. Je bent volledig verantwoordelijk voor wat je met je geld doet. Doe gedegen onderzoek en bestudeer de links in dit artikel. Ga niet over een nacht ijs.
Mocht je vragen hebben, stel ze onderaan dit artikel. Ik zal proberen om de vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.
Als je op de hoogte wilt blijven van nieuwe artikelen vul dan je e-mailadres in bovenaan deze site. Je krijgt dan een e-mail zodra er een nieuw artikel verschijnt.