Een Wereldwijde Recessie in 2020

Er komt in 2020, of misschien zelfs eerder, een wereldwijde recessie die vermoedelijk veel groter zal zijn dan de recessie die we gekend hebben in 2008. Dit wordt althans beweerd door verschillende reguliere nieuwskanalen. Niet dat die altijd de waarheid verkondigen maar in dit geval konden ze wel eens gelijk hebben.

We hebben allen kunnen vaststellen dat de rente op spaargeld is gezakt tot het wettelijke minimum van 0,01 procent.

Wat denk je dat er gaat gebeuren als er straks weer banken gaan omvallen? Deze keer gaat de roverheid ze niet redden met ons belastinggeld. Wat gaan de banken dan doen?

Ik vermoed dat we eerst te maken zullen krijgen met negatieve rente. Dat is op dit moment, wettelijk gezien, nog niet mogelijk maar het zou goed kunnen dat dit wel wettelijk mogelijk zal moeten worden gemaakt omdat het omvallen van grote banken te allen tijde voorkomen moet worden. Zo wordt toch gedacht in de elitaire wereld van politici en andere machthebbers.

Als dit niet meer volstaat zullen bankiers een percentage van je kapitaal gaan confisqueren. Hiervoor is, dacht ik, in de meeste landen al wetgeving goedgekeurd. Vermoedelijk eerst bij mensen die meer dan 100.000 euro op hun spaarrekening hebben staan. Maar als dit nog niet voldoende is kan men dit bedrag natuurlijk ook gaan verlagen.

Dan is er nog de inflatie. Toen we nog een redelijke rente kregen op onze spaarcenten konden we hiermee de inflatie nog enigszins nivelleren. Dit is echter al lang verleden tijd. Je geld wordt dus ieder jaar minder waard.

Wat kunnen we dan doen om het hoofd te kunnen bieden aan dit soort rampscenario’s? Gelukkig zijn er ook altijd oplossingen hoe groot de problemen ook lijken te zijn. De truuk is echter om de allerbeste oplossing te vinden die er op dit moment voor handen is.

Ik denk deze oplossing gevonden te hebben.

We weten nu allen wel dat er zich naast het bestaande geldsysteem een nieuw uitwisselingssysteem aan het ontwikkelen is wat blockchain wordt genoemd. Blockchain zal de bestaande economie totaal veranderen. Bijna alle cryptocurrencies werken via blockchain. Als je niet op de hoogte bent met deze termen dan kun je er genoeg over leren op het internet. Zou je zeker moeten doen aangezien het nu zo goed als zeker is dat de cryprocurrencies het huidige geldsysteem zullen gaan vervangen. Je kunt hierover meer lezen in dit artikel.

Het is bij beleggers algemeen bekend dat beleggen in goud of zilver een goede optie is als er een financiële crisis op handen is. Dit is voor de leek echter niet zo evident. Er zijn toch wel wat kosten mee gemoeid en het is niet zo simpel als men je wilt doen geloven. Toch is goud een vrij waardevaste investering waarmee je zeker je voordeel kan doen als je je geld wil veilig stellen.

De oplossing die ik heb gevonden is een combinatie van de twee. Je koopt goud of zilver wat geregistreerd wordt op de blockchain. Dit vrij nieuwe uitwisselingsprincipe wordt kinesis genoemd. Je vindt er hier alles over.

Als het je interesseert, neem er dan de tijd voor om het goed te bestuderen.

Je kunt een gratis account aanmaken en de 11 korte video’s bestuderen. Ze geven een vrij goed overzicht van wat dit nieuw systeem inhoud. Je kunt dan nog zien of je er iets mee wilt doen. Je kunt deze video’s ook wel op YouTube vinden mocht je niet direct een account willen aanmaken.

Ik ben geen investeringsadviseur. Ik doe deze suggestie als een leek op dit gebied. Je moet dit intitiatief dus echt zelf grondig onderzoeken en je laten informeren door mensen die bekwaam zijn op dit terrein. Als je denkt dat dit een oplossing kan zijn voor het behoud van je spaarcenten en je besluit om erin te investeren dan ben je zelf volledig verantwoordelijk voor deze beslissing.

Mocht je vragen hebben over deze oplossing laat het maar weten onder dit artikel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.