De Innerlijke Stem

We hebben allemaal een innerlijke stem. Die stem kan positief zijn maar ook negatief. Het is dat negatieve stemmetje waarover ik in dit artikel zou willen uitweiden.

Waar hebben we het hier over? We hebben het over gedachten. Gedachten bestaan als een soort van energetische wolk, niet echt vergelijkbaar met de gedachtewolkjes in stripverhalen. Elke gedachte is een bestaande creatie die een eigen leven kan gaan leiden. Als de gedachten positief zijn dan zul je je dat niet als hinderlijk ervaren.

Je wilt een nieuwe auto kopen en je vormt allerlei gedachten over hoe die auto eruit moet zien en waar die allemaal aan zou moeten voldoen. Je kunt daar best wel heel vrolijk van worden. Je begint met anderen te praten over die nieuw auto maar niet alleen met anderen maar ook met jezelf. Het wordt misschien zelfs een beetje obsessief wat anderen kan hinderen maar jou zeker niet. Hier gaan we dan ook verder geen aandacht aan besteden.

Het is het negatieve stemmetje dat ons serieus kan hinderen. En wat zegt dat stemmetje dan wel allemaal?

  • Ik kan ook niets goed doen
  • Wat moeten mensen wel niet van mij denken
  • Ik ben een echte pechvogel
  • Wat heeft het leven nu eigenlijk nog voor zin
  • Ik wou dat ik hier weg kon
  • Ik wou dat ik nooit geboren was
  • Niemand houdt van mij
  • Mijn leven bestaat voornamelijk uit mislukkingen
  • Ik ben een echte mislukkeling

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Dit soort gedachten zijn niet echt van jou. Je diepere zelf zou die gedachten nooit genereren. Waarom zou je jezelf met die negatieve gedachten gaan saboteren? Dat is niet echt logisch. En toch gebeurt dit bij iedereen wel in zekere mate. Misschien zijn de gedachte niet zo ondermijnend als de voorbeelden van hierboven maar toch hebben we allen wel negatieve gedachten die ons belemmeren in het leven.

Deze gedachten vormen een onderdeel van onze kunstmatige ziel. De kunstmatige ziel wordt gevoed door de echte ziel. De levensenergie van de echte ziel bestaande uit wit licht wordt in de kunstmatige ziel gesplitst in zeven kleuren. Dit zijn de zeven chakra’s. Deze energiecentra zijn eigenlijk poorten naar de buitenwereld. Ze kunnen dan ook worden gebruikt om de levensenergie van de echte ziel af te tappen. Ik heb dit in een vorig artikel al eens belicht. Je vindt het hier.

Als een bepaalde gedachten voorzien wordt van de levensenergie van de echte ziel dan kan die gedachten gaan leven. Hoe meer je aan iets denkt hoe meer het gaat leven.

Dit is niet overdrachtelijk bedoeld, dit is echt zo. Doordat je eraan denkt en doordat je er emotie aan toevoegt, wordt het werkelijkheid.

Wat bedoel je dan met werkelijkheid? Een gedachte blijft toch gewoon een gedachte. Een gedachte bestaat toch niet in de werkelijkheid? Als je aan een boom denkt, ontstaat er toch niet zomaar een boom?

Dat klopt! De fysieke werkelijkheid verschilt enigszins van de spirituele werkelijkheid. De fysieke werkelijkheid is opgebouwd uit atomen en moleculen. De spirituele werkelijkheid bestaat slechts uit gedachten. Beide bestaan fundamenteel gezien uit golven alleen in de fysieke werkelijkheid nemen die golven een vastere vorm aan.

In de spirituele werkelijkheid is een gedachte net zo werkelijk als een object in de fysieke werkelijkheid.

De fysieke werkelijkheid is slechts 4% van de totale werkelijkheid. Doordat wij mensen afgesloten zijn van de overige 96% van de werkelijkheid denken we dat alleen de 4% bestaat.

De 4% is het gedeelte van zichtbaar licht in het elektromagnetisch spectrum. De gedachtewereld waar de overige 96% uit bestaat, is voor ons minder of in het geheel niet reëel. We weten wel dat we denken en gedachten kunnen vormen maar bij de meeste mensen is dat een vaag gebied waar we maar weinig van weten.

We zijn zo bezig met wat er zich buiten ons afspeelt dat we niet meer door hebben dat dit maar een heel klein deeltje van de totale werkelijkheid is.

Toch kunnen gedachten een enorm effect op ons hebben. Dit is omdat we niet door hebben dat we ze voorzien van levenskracht. Gedachten kunnen zo letterlijk een eigen leven gaan leiden.

Als je verliefd wordt op iemand dan creëer je die persoon in je gedachtewereld. Hoe meer emotie je erbij genereert hoe meer die persoon in je gedachte gaat leven. Die persoon is dan een deel geworden van de spirituele werkelijkheid. Jouw spirituele werkelijkheid wel te verstaan. Maar die persoon bestaat nu dus echt. Jij hebt er leven in geblazen met je intentie, aandacht en emotie. Je ziet het helemaal voor je. Jij samen met haar of hem.

Als die persoon nu niet verliefd op jou blijkt te zijn dan heb je een serieus probleem. Je hebt iemand gecreëerd in je spirituele wereld (de gedachtewereld die zich buiten de 4% bevindt) die niet overeenkomt met de bewuste persoon in de stoffelijke wereld waarop je verliefd was geworden.

Als we de fysieke werkelijkheid niet in overeenstemming kunnen brengen met onze spirituele werkelijkheid dan neigen we dit als een verlies of een dreigend verlies te ervaren. Dit is de oorzaak van alle trauma’s.

Een trauma is altijd een verlies of een dreiging om iets of iemand te verliezen. Die iemand dat kun je natuurlijk ook zelf zijn.

Wat gebeurt er precies in je spirituele wereld als je lijdt onder een verlies of dreigend verlies? Wel, je gaat anders over jezelf denken. Je gaat jezelf zien als iemand die heeft gefaald. Je creëert jezelf in je gedachtewereld als iemand die is mislukt of mishandeld.

Als je trauma werd veroorzaakt door mishandeling dan creëer je jezelf in je gedachten als een slachtoffer. Je genereert daar heftige emoties bij waardoor je dit slachtoffer doet leven.

Het is een levend slachtoffer. Je hebt het doen leven door het met je echte ziel leven te schenken. Dit slachtoffer kan nu met jou in gesprek gaan en dat is het negatieve stemmetje waar we het hier over hebben. Het is een identiteit geworden die je met je meedraagt.

Je houdt dit slachtoffer in stand met de levensenergie die je genereert vanuit je echte ziel. Je levensenergie wordt in je kunstmatige ziel als emotie vastgehouden.

In deze wereld is er niemand zonder trauma’s. Het zijn vooral de jeugdtrauma’s die het zwaarste wegen. Hierdoor hebben we dus allemaal stemmetjes in ons hoofd die ons willen ondermijnen. Het kunnen stemmetjes zijn van daders en van slachtoffers. Als ze afkomstig zijn van een trauma zijn ze altijd negatief. Als je ze hun gang laat gaan kunnen ze je leven volledig saboteren tot een punt waar je tot niets meer in staat bent.

Als je in een depressie bent belandt dan ben je niet meer in staat om weerstand te bieden aan de stemmetjes. Je gelooft wat ze zeggen. Je bent het met ze eens. Dus zijn ze je leven tot een hel aan het maken.

En vergeet niet dat die identiteiten echt zijn. Het zijn geen hallucinaties. Ze zijn net zo levend als jij. Jij hebt ze dat leven geschonken. Je kunt ze dat leven ook weer ontnemen door je levensenergie eruit terug te trekken.

De vraag is dan natuurlijk:”Hoe doe je dat?” Wel, daarover gaat mijn volgend artikel.

Als je wilt weten wanneer er een volgend artikel op mijn site is verschenen vul je e-mailadres dan in bovenaan de site.

Je mag gerust reageren op mijn artikelen ook al denk je er misschien anders over. We hoeven het niet altijd met elkaar eens te zijn zolang we elkaars mening maar respecteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.