Hoe je zelf een luchtwegvirusbesmetting kan behandelen

De meeste virussen die problemen veroorzaken in de luchtwegen kunnen gemakkelijk worden behandeld met hete lucht. Als je hete lucht inademt van minimaal 56 graden Celsius, zullen de meeste virussen die de luchtwegen hinderen het niet overleven.
Zo ook met het coronavirus. Het coronavirus met als officiële naam SARS-CoV-2 is een combinatie van luchtwegvirussen die niet kunnen overleven als ze worden blootgesteld aan hete lucht. Luchtwegvirussen bevinden zich voornamelijk in de neus en in de sinussen omdat dit de koelste plekken zijn in het lichaam, maar ze kunnen zich uiteindelijk ook in de longen nestelen. COVID-19 staat voor Corona Virus Disease 2019. Dat is dus niet het virus maar de ziekte die het coronavirus verwekt.

De temperatuur in neus en sinussen wordt sterk beïnvloed door de temperatuur van de lucht die je inademt. Is dit koude lucht, dan kunnen luchtwegvirussen daar gemakkelijker overleven. Dit is ook de reden dat luchtwegvirusbesmettingen voornamelijk voorkomen in de koudere perioden van het jaar.

Koorts verhoogt de lichaamstemperatuur maar een paar graden en toch helpt het al tegen de infecties die virussen veroorzaken. Virussen zijn dus duidelijk warmtegevoelig en de vernietigingstemperatuur is 56 graden Celsius of hoger.

Je kunt op verschillende manieren je neus en sinussen met hete lucht verwarmen. Het makkelijkst is als je een sauna hebt. De lucht in een sauna is vaak warmer dan 56 graden en dus zeer effectief voor het doden van luchtwegvirussen.

Heb je geen sauna, dan heb je misschien wel een haardroger in huis. En als je die niet hebt, dan kun je die gemakkelijk online kopen. Als je een haardroger gebruikt dan moet je daar wel een waterverstuiver bij gebruiken. Je kunt daar een plantenspuit voor gebruiken. Onderaan dit artikel leg ik uit hoe je dit moet doen.

Dan is er nog de meer bekende dampmethode die nog altijd door verscheidene alternatieve artsen wordt aangeraden. Je plaatst een badhanddoek over je hoofd en plaatst een kom heet water onder je neus. Je ademt de damp van het hete water in en daar gaat het virus.

Hiermee moet je wel goed opletten dat de damp niet te heet is. Is dat wel zo, dan kun je inwendige brandwonden oplopen. Maar de damp moet wel minimaal 56 graden Celsius zijn, omdat op die temperatuur dit soort virus niet kan overleven. Vaak wordt geadviseerd om etherische olie in het water te doen of andere kruiden maar dit is in feite niet nodig, omdat het de temperatuur van de waterdamp is waar het virus mee kan worden vernietigd.

Ook met de haardroger moet je goed weten wat je doet. Volg de instructies die verder in dit artikel worden weergegeven om inwendige brandwonden te voorkomen.

Dit zijn drie mogelijkheden die je kunt toepassen om een coronabesmetting of andere luchtwegvirusbesmettingen (zoals een simpele verkoudheid) het hoofd te bieden. Er zijn andere alternatieven om luchtwegvirussen te doden maar dit zijn de meest eenvoudige methoden die iedereen kosteloos kan uitproberen.

Je kunt er niets verkeerd mee doen als je de instructies van hieronder correct opvolgt. Je hoeft dit ook niet te geloven. Als je besmet bent met het coronavirus en je bent nog niet gehospitaliseerd, doe het dan gewoon onder het mom van baat het niet, het schaadt niet. Warme lucht heeft geen enkele bijwerking. Medicatie wel.

Hieronder vind je de te volgen procedure voor alle drie de methoden:

Sauna

Het maakt niet uit wat voor sauna je hebt zolang de lucht in de sauna maar 56 graden is of daarboven. In sauna’s kan de luchttemperatuur variëren van 60 tot 90 graden Celsius. Ideaal voor mensen met een luchtwegvirusbesmetting. Na 20 minuten sauna zijn de meeste luchtwegvirussen die zich in de neus en sinussen bevinden geëlimineerd

 1. Ga 20 minuten in de sauna.
 2. Wacht een uur en ga opnieuw 20 minuten in de sauna.

Bij een tweede of derde herhaling van 20 minuten sauna met een uur tussenpoos, zullen alle luchtwegvirussen onschadelijk zijn.

De Haardroger

Zorg dat de warme lucht die door de haardroger wordt uitgeblazen, boven de temperatuur van 56 graden Celsius is. Gebruik een warmtemeter om de temperatuur van de lucht te meten als je niet zeker bent.

 1. Zet de haardroger op de laagste stand en neem deze in je rechterhand terwijl je je vingers op de achterkant van de haardroger plaatst, daar waar de lucht wordt binnengezogen. Door dit te doen blaast de haardroger nog minder hard en wordt de lucht die wordt uitgeblazen nog warmer. Je kunt de temperatuur van de warme lucht testen door een warmtemeter in de uitgeblazen lucht te plaatsen om zeker te maken dat de temperatuur boven de 56 graden Celsius is en ook niet te heet is.
 2. Neem een plantenspuit gevuld met water in je linkerhand. Hou de plantenspuit ongeveer 10 cm onder je gezicht en spuit water in je neus en op je gezicht. Terwijl je dit doet, hou je de haardroger op voldoende afstand om ervoor te zorgen dat je geen water op de haardroger spuit.
 3. Richt de haardroger op een prettige afstand van je neus en schakel het apparaat aan. De warme lucht zal het water in je neus en op je gezicht doen verdampen en zo je neus en gezicht koel houden. Op deze wijze kan de damp en de warme lucht diep doordringen in neus en sinussen.
 4. Terwijl je dit doet, adem je langzaam diep in en uit door je neus en hou je je mond gesloten. Om irritatie te voorkomen, kun je de haardroger van je gezicht wegnemen als je uitademt en alleen bij het inademen terug op je gezicht richten.
 5. Je kunt na een uitademing opnieuw je gezicht en neus nat spuiten als het water is verdampt. Altijd goed opletten dat je geen water op de haardroger spuit.
 6. Doe dit 5 minuten en pauzeer dan een uur waarna je opnieuw deze hete luchtbehandeling 5 minuten toepast.
 7. Als de symptomen verdwenen zijn, kun je dit eventueel twee keer per dag blijven herhalen om nieuwe virusbesmettingen te voorkomen.

Mocht je al koorts hebben, dan is dit geen probleem. De koorts is tenslotte maar een poging van het lichaam om het virus uit te schakelen. De koorts zal snel zakken als je bevrijd bent van alle luchtwegvirussen.

Dampen

 1. Plaats een kom heet water op een tafel en ga op een stoel aan die tafel zitten terwijl je een laken of grote badhanddoek over je hoofd plaatst. Zorg dat je alles goed afsluit, zodat de waterdamp zoveel mogelijk in de ontstane ruimte blijft.
 2. Neem voldoende afstand zodat de damp niet te heet binnenkomt. Als de waterdamp te heet is, kan die inwendige brandwonden veroorzaken. De damp moet wel 56 graden Celsius zijn of hoger anders gaat het niet werken.
 3. Adem rustig en diep door je neus in en hou je mond gesloten.
 4. Doe dit ongeveer 10 tot 20 minuten en pauzeer dan een uur.
 5. Herhaal de dampprocedure nog een keer nadat je een uur hebt gepauzeerd. Om zeker te zijn, kun je het ook nog een derde keer doen nadat je een uur pauze in acht hebt genomen.
 6. Mochten de symptomen niet verdwijnen, dan kun je de procedure de volgende dag herhalen. Herhaal die dan zeker 3 keer en 20 minuten per keer.

Referentie: The book “Concuer The Commen Cold and Flu” written by Dan Lee Dimke PhD

Ik ben geen viroloog noch arts. Sterker nog ik heb geen enkele autoriteit op het gebied van geneeskunde. Je past de hierboven genoemde remedies volledig op eigen risico toe of in samenspraak met je behandelende arts.

Je kunt mij dan ook op geen enkele manier aansprakelijk stellen voor het toepassen of verkeerd toepassen van deze informatie. Ik heb de informatie op internet gevonden en verwezen naar het boek en de schrijver van het boek waar deze informatie op is gebaseerd.

Of het coronavirus met een hete luchtbehandeling, zoals hierboven beschreven, kan worden uitgeschakeld, kan ik niet met 100% zekerheid zeggen. De reden dat ik je toch van deze methode bewust wil maken, is dat je het gewoon kosteloos kan uitproberen. Iedereen kan dit gewoon doen.

Als het waar is dat luchtwegvirussen niet kunnen overleven in een omgeving waar de temperatuur 56 graden Celsius of hoger is, dan moeten deze remedies werken.

Mocht ik met het coronavirus besmet raken, dan zou ik geen moment twijfelen en deze methode zeker uitproberen. Voorlopig is dit niet het geval, dus is het aan de mensen die wel besmet zijn om het uit te proberen.

De grens van 56 graden moet bij virologen bekend zijn, omdat ze dit gegeven ook gebruiken bij het vervaardigen van vaccins. Dus kunnen we er eigenlijk wel zo goed als zeker van zijn dat dit gegeven juist is.

Geef deze informatie door aan mensen van wie je weet dat ze besmet zijn met het coronavirus en nog niet in een ziekenhuis zijn opgenomen. Je kunt dit artikel natuurlijk via e-mail of per post doorsturen of het in hun brievenbus gaan steken. Zo hoef je niet met ze in contact te komen.

Nogmaals, je kunt er niets verkeerd mee doen mits je de instructies goed opvolgt en geen gekke dingen doet.

Doe het gewoon om je medemens te helpen in deze moeilijke tijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.